vineri, 28 august 2009

SOLDATII PERFECTI sau SA TE FEREASCA DUMNEZEU DE CREDINTA PROSTULUI

Asa spunea odata regretatul Nea Marin si mai ca bine le zicea. Si ca sa ramanem in aceeasi atmosfera hatra a lui Nea Marin…pai ba frati-mio, ca nu de alta, da’ eu ma uit in jurul meu si nu-mi vine cred zau, nu-mi vine sa cred cand vaz cata prostie, cata prostie vaz!!! Dupa cate se pare, se vede treaba ca ramaseram mult in urma auzi, ramaseram mult in urma….
Cand navetele spatiale cutreiera universul , cand se fac operatii pe creier si calculatorul a ajuns mai destept decat omul, mai vezi inca o gramada de oameni care mai cred in cai verzi pe pereti. Ce fel de oameni sunt aceia pe care ii admiram la tv cum se calca in picioare pentru o cana de “apa sfintita”, sau aceia care fac rascoala in sat si impun propria lege in fata politiei si autoritatilor doar pentru ca nu sunt de accord cu schimbarea preotului?
Pai daca “la tara” e intr-un fel de inteles ca omul sa fie mai inapoiat datorita accesului la informatie si cultura, ce scuze mai au cei de “la oras”? Adevarul este, si cine-l stie se teme sa o spuna, interesul bisericii este ca omul sa ramana inapoiat, fara putere de perceptie si sintetizare(va spune ceva axioma “crede si nu cerceta”?), un fel de robotel umanoid numai bun de manipulat ca o marioneta. Cum se explica altfel faptul ca, desi ies tot mai des la iveala in media fel si fel de faradelegi savarsite de “preasfintiile sale”, de la maicuta ucisa pe cruce, la adevarate lupte K1 intre fetele bisericesti, finalizate cu sange si picioare rupte, pana la mita luata de Teodosie Snagoveanu, ca sa nu mai vorbim de vilele si masinile de lux afisate opulent si fara nici un pic de jena de unele sfintii, acoperite de patrafire si podoabe aurite.
Pai, “sa ma ierte Dumnezeu”, da’ eu, care nu am citit biblia, nu-mi amintesc din tot ce am auzit si am vazut, ca Isus, modelul impus de ei, sa fi fost imbracat in aur si pietre pretioase, sau sa fi locuit, sau macar propavaduit prin catedrale immense poleite cu aur si incarcate cu candelabre ori icoane aurite! Intreb si eu ca neofitul, pana la urma ce este mai important, credinta omului sau bogatia etalata cu nesimtire de biserica???
Iata cateva intrebari la care va propun sa meditati fiecare in sinea voastra:
Ce este mai important sa construim daca sunt bani putini – scoli, case de copii, spitale, aziluri de batrani, gradinite, sau biserici din zece in zece metri?
Ce este pana la urma fanatismul religios, care sunt caracteristicile lui?
Cat este de la a te calca in picioare sau a face rascoala in sat si pana la actul de terorism?
Cine a inventat si ca condus inchizitia, cea care a ucis mai multi oameni decat cele doua razboaie mondiale la un loc?
In numele cui mor astazi, in secolul XXI, zeci si sute de semeni in atentate teroriste avand la baza grupari religioase fanatice?
S-a intrebat vreodata cineva, cati bani necontabilizati, fara chitante, strange in preot pe an de la enoriasi si unde se duc acesti bani? Va propun sa facem impreuna un calcul sumar, la indemana oricui….inmultiti cate case (familii) sunt intr-un sat (cartier), cu 5-10 lei cat dau (minim), fiecare la boboteaza si apoi suma o inmultiti cu cifra corespunzatoare ocaziilor cu care preotul va vine la usa intr-un singur an. La aceasta suma adaugati, cati bani intra in buzunarele unui astfel de preot intr-un an din inmormantari, cununii, botezuri, sfintiri si multe altele…. CE SUMA V-A DAT?????? Eh, adaugati in final, ca o cireasa pe acest tort si salariul pentru care el este de fapt platit de stat sa faca toate acestea – gratuit!!!!!!
Mai ramane sa va raspundeti singuri unde se duc toti acesti bani, indeosebi cei fara acte!!!
Si atunci, nu cumva un astfel de post(job), nu merita o lupta sau o spaga pe masura??? Nu cumva intr-o lupta ai nevoie de soldati? Din fericire acestia exista si sunt SOLDATII PERFECTI!!! Pentru ca prezinta cele mai multe avantaje: sunt fideli pana la sacrificiu; in loc sa-i platesti, te platesc ei pe tine; Acesti soldati, au si un nume: enoriasi! Oare cine nu si-ar dori o astfel de armata??? Numai ca pentru a fi soldatul perfect, trebuie sa ai o mare “calitate”…PROSTIA, pentru a putea fi manipulat oricat, oricum si oricand…

P.S. – zilele trecute se publica la tv un sondaj in care populatia era intrebata in cine are cea mai mare incredere… Raspunsul il stiti desigur pentru ca, probabil, este valabil si in cazul vostru….suntem o tara de … SOLDATI PERFECTI!!

Un comentariu: